Projekty
2022 rok
"Tradycja zapisana w smaku. Kujawsko-pomorskie dziedzictwo kulinarne"
Stypendium Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego
„Dofinansowano ze stypendium artystycznego Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego” |
- Tradycja zapisana w smaku. Kujawsko-pomorskie dziedzictwo kulinarne
- Pączki, pączusie, czyli “powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek…”
- Co z tym żurkiem?
- Wielkanoc na Prowincji
- Czas na młodą kapustę
- Wspomnienie. Wiesława Ziółkowska z Jeżewa - Kociewianka i jej kociewskie przysmaki
- Pojezierze Brodnickie smakuje wyśmienicie
- Letnie spotkanie z Mieczysławem Babalskim. Mąki, kasze, makarony i inne ekologiczne rarytasy z kujawsko-pomorskiego
- Jak powidła to tylko z Doliny Dolnej Wisły. Święto Śliwki w Strzelcach Dolnych
- Czernina, czarnina - tradycyjna czarna polewka
Komentarze
Prześlij komentarz