Prowincja od kuchni

Strony

  • Blog
  • O blogu
  • Linki
  • Współpraca
  • Kim jestem...
  • Projekty

Projekty

 
2022 rok

"Tradycja zapisana w smaku. Kujawsko-pomorskie dziedzictwo kulinarne"

Stypendium Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego


 „Dofinansowano ze stypendium artystycznego Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego”

  • Tradycja zapisana w smaku. Kujawsko-pomorskie dziedzictwo kulinarne
  • Pączki, pączusie, czyli “powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek…”
  • Co z tym żurkiem?
  • Wielkanoc na Prowincji
  • Czas na młodą kapustę
  • Wspomnienie. Wiesława Ziółkowska z Jeżewa - Kociewianka i jej kociewskie przysmaki
  • Pojezierze Brodnickie smakuje wyśmienicie
  • Letnie spotkanie z Mieczysławem Babalskim. Mąki, kasze, makarony i inne ekologiczne rarytasy z kujawsko-pomorskiego
  • Jak powidła to tylko z Doliny Dolnej Wisły. Święto Śliwki w Strzelcach Dolnych
  • Czernina, czarnina - tradycyjna czarna polewka
  • Makowe lato i smak babcinych ziół

  • Kujawsko-pomorska gęsina najlepsza na św. Marcina
  • A “Niech Cię zakole”, czyli przygoda na kulinarnym szlaku
  • Wigilijna moc tradycyjnych potraw, czyli co jadano na Kujawach i Pomorzu, oczekując na Boże Narodzenie

















Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Strona główna
Subskrybuj: Posty (Atom)

Szukaj na tym blogu

Bądź na bieżąco

Przyjaciele ProwincjiOK

Przeczytaj też

Tradycja zapisana w smaku. Kujawsko-pomorskie dziedzictwo kulinarne

  Urodziłam się w małym miasteczku w Wielkopolsce, jednak to z zupełnie innym regionem jestem związana od ponad dwudziestu lat. Przyjechałam...


„Dofinansowano ze stypendium artystycznego Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego”
  • Pyszna biedakuchnia, czyli tradycyjny wielkopolski pyrczok
    Jesień na prowincji to najtrudniejsza pora roku. Dni są coraz krótsze, a roboty do zakończenia prac polowych bardzo dużo. Trzeba zebrać pl...
  • Zeszyt ze starymi przepisami - nośnik kulinarnej pamięci
    Kiedy kupiliśmy mieszkanie w starym domu byliśmy przeszczęśliwi. Osiedle, po którym jeszcze w czasach studenckich chętnie spacerowaliśmy wyd...

Archiwum bloga

  • ▼  2022 (24)
    • ▼  grudnia (2)
      • Makowiec. Ciasto, bez którego nie poczuję magii Gw...
      • Wigilijna moc tradycyjnych potraw, czyli co jadano...
    • ►  listopada (3)
    • ►  października (2)
    • ►  września (1)
    • ►  sierpnia (2)
    • ►  czerwca (5)
    • ►  maja (1)
    • ►  kwietnia (4)
    • ►  lutego (4)
  • ►  2021 (6)
    • ►  grudnia (2)
    • ►  listopada (1)
    • ►  marca (1)
    • ►  lutego (1)
    • ►  stycznia (1)
  • ►  2020 (12)
    • ►  grudnia (2)
    • ►  listopada (1)
    • ►  października (1)
    • ►  sierpnia (4)
    • ►  kwietnia (1)
    • ►  marca (3)
  • ►  2019 (12)
    • ►  grudnia (2)
    • ►  listopada (1)
    • ►  września (4)
    • ►  lipca (2)
    • ►  marca (3)
  • ►  2018 (12)
    • ►  listopada (1)
    • ►  sierpnia (4)
    • ►  lipca (3)
    • ►  czerwca (1)
    • ►  maja (1)
    • ►  lutego (1)
    • ►  stycznia (1)
  • ►  2017 (5)
    • ►  grudnia (1)
    • ►  listopada (1)
    • ►  maja (1)
    • ►  lutego (2)
  • ►  2016 (12)
    • ►  listopada (1)
    • ►  września (4)
    • ►  sierpnia (2)
    • ►  czerwca (1)
    • ►  maja (1)
    • ►  kwietnia (1)
    • ►  stycznia (2)
  • ►  2015 (22)
    • ►  października (1)
    • ►  września (2)
    • ►  sierpnia (2)
    • ►  lipca (1)
    • ►  czerwca (1)
    • ►  maja (1)
    • ►  kwietnia (4)
    • ►  lutego (5)
    • ►  stycznia (5)

Etykiety

Prowincjonalne smaki Prowincjonalne przepisy Prowincjonalne życie Przepisy Kuchnia regionalna proste przepisy kuchnia tradycyjna Życie w mieście Stypendium Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego Święta Toruń Kujawsko-pomorskie smakuje Miejsca na Prowincji Wakacje postne produkt tradycyjny Relacje z podróży zero waste Prowincjonalne relacje Z Prowincji na Prowincję przepis na piątek przepisy rodzinne ulubione przepisy dzieci kuchnia tradycyjna. kuchnia wielkopolska sprawdzone przepisy Ludzie Prowincji Sarmatia kuchnia historyczna wegetariańskie ziemniaki kapusta kasza obiad zdrowe jedzenie zioła ciasto drożdżowe kuchnia sezonowa sałatka weekend Pierniki Prowincja bez mięsa bezglutenowe bigos fit kasza gryczana kluski naleśniki pierniczki z piekarnika zupa Festiwal Smaku w Lublinie Wielkanoc biedakuchnia cebula ciasto francuskie cukinia czosnek do pracy dynia ekologiczne produkty gołąbki grzyby karnawał koktajl kolacja kolory w kuchni koperek kuchnia egzotyczna kuchnia wielkopolska kuskus makaron mięso mielone owoce pampuchy przekąska przetwory pyzy pączki pęczak ryby szparagi szpinak szybki obiad twaróg tłusty czwartek śniadanie

Zgłoś nadużycie

Motyw Okno obrazu. Autor obrazów motywu: kcline. Obsługiwane przez usługę Blogger.